Ablakszigetelés, ajtószigetelés készítés

Az ablakszigetelés, ajtószigetelés készítés, javítás, felújítás is cégünk tevékenységi körébe tartozik. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy megrendelőink, a lehető legkedvezőbb áron, a legjobb minőségű termékekhez jussanak hozzá.

Garancia

Az általunk készített és beszerelt új termékekre 1 év teljes körű garanciát vállalunk.

Több mint 35 év tapasztalat
A több, mint három évtized alatt rengeteg tapasztalatot, tudást, szakértelmet halmoztunk fel.
Egyedi méretek
Minden termékünket, pontos felmérés után, egyedi méretben, az Ön igényei szerint készítjük el.
Ingyenes felmérés, tanácsadás

INGYENES helyszíni felméréssel és tanácsadással állunk leendő megrendelőink rendelkezésére Budapest területén, új termék megrendelése esetén.

Szakszerű tiszta, munka

Szakszerű munkavégzés mellett, a leginkább zaj-, kosz-, és rombolás mentes megoldást választjuk, a munka végeztével pedig rendet hagyunk magunk után.

Utólagos ablakszigetelés, ajtószigetelés készítés, kiváló minőségben, szilikon tömítőanyagok felhasználásával, bemarásos módszerrel

Miért szükséges és miért éri meg az utólagos ablakszigetelés és ajtószigetelés?

A régi, elvetemedett, rosszul záró nyílászárók (ablakok, ajtók) résein keresztül könnyedén beáramlik a kinti zaj, a por és a szmog (környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd). Ez különösen belvárosi vagy forgalmasabb utak mellett lévő ingatlanok esetében jelent különösen kellemetlen problémát.

A hiányzó vagy rossz nyílászáró szigetelés miatt a különböző épületekből könnyedén kiszökik a - sokszor elég magas költségen előállított - felfűtött vagy éppen a lehűtött levegő. Így télen a fűtésköltségek a rossz szigetelés miatt jelentősen megemelkedhetnek. Nyáron viszont a kinti forróság okozz problémát, ami szinte akadálytalanul beáramlik a rossz szigeteléssel ellátott ajtókon, ablakokon. Valamint ahol a nyári hőségben légkondicionáló berendezéssel hűtik az épületek belső tereit ott a rossz szigeteléssel rendelkező nyílászárókon szinte akadálytalanuk kiszökik a benti hűvös levegő, így jelentősen megnőhet az energiafelhasználás.

A beépített ablakszigetelés és ajtószigetelés áldásos hatásának következtében az energia költségeken és a fűtésszámlán jelentkező megtakarításnak köszönhetően a nyílászárók utólagos szigetelésének költsége viszonylag rövid időn belül megtérül.

Hőszigetelés és hangszigetelés

Az általunk készített utólagos ablakszigeteléseknek és ajtószigeteléseknek, valamint a beépített szilikon szigetelőanyagoknak köszönhetően az épületek hőszigetelése és hangszigetelése jelentősen javulni fog. Ennek következtében a korábbi fűtésre illetve légkondicionálásra fordított költségek nagymértékben csökkenni fognak, valamint a kintről beszűrődő utcazaj - a városi forgalom zaja, az állatok által keltett zajok (mint például a kutyaugatás és a különböző madarak által keltett zajok), a bulizó fiatalok által keltett zajok) egyáltalán nem vagy sokkal kevésbé fognak beszűrődni.

Ablakszigetelés, ajtószigetelés készítése

A régi, hagyományos, fából készült, huzatos, rosszul záró ablakok, ajtók szigetelésére tökéletes megoldás az általunk készített utólagos, bemarásos módszerrel kivitelezett nyílászáró szigetelés.

A különböző nyílászárók keretébe vagy szárnyaiba egy speciális szerszámmal kisebb hornyot készítünk. A nyílászárókon lévő rések nagyságától függően ebbe a horonyba rögzítjük bele a szükséges méretű szilikon alapanyagú tömítőanyagot. A nyílászárók zárásakor a beépített tömítőanyag kitölti a korábban meglévő réseket, így azok tökéletesen fognak szigetelni. Megszűnik a huzat, csökken a zaj, a por, a fűtésszámla, valamint forró nyári napokon sokkal gazdaságosabbá válik a légkondicionáló berendezések működtetése.

Az ablakszigetelés, ajtószigetelés anyaga

Az általunk használt és beépített szilikon szigetelőanyagok kiváló minőségűek. A tömítések évekig megőrzik a rugalmasságukat még szélsőséges hőmérsékleti értékeken is. Ellenállnak az időjárás viszontagságainak, az UV-sugárzásnak és a nedvességnek. Élettartamuk többszöröse a hagyományos habszivacs és gumi tömítések élettartamának. Rendeltetésszerű használat mellett az élettartamuk elérheti a 10-15 évet. Karbantartást nem igényelnek. Enyhe mosószeres vízzel könnyen tisztíthatóak.

A szilikon tömítések 6-10 mm közötti méretben állnak rendelkezésre. A különböző nyílászárókon (ablakokon, ajtókon) lévő rések méretének megfelelő méretű szilikon profilokat használunk, így az ajtók és ablakok tökéletesen fognak záródni. A nyílászárók mázolása előtt a szilikon tömítések egyszerűen eltávolíthatók, majd a mázolás végeztével visszahelyezhetők a helyükre.

Utólagos ablakszigetelés, ajtószigetelés beépítése után fontos a megfelelő szellőztetés

A nyílászárók utólagos szigetelése után, különösen fontos a gyakori és alapos szellőztetés. Ugyanis a megfelelő szellőztetéssel elkerülhető az ajtók és ablakok üvegfelületein a páralecsapódás kialakulása és a penészesedés. Mivel az ablakszigetelés, ajtószigetelés beépítése után a nyílászárókon korábban meglévő réseken keresztül már nem tud távozni az épületek belső levegőjének páratartalma.

Ablakszigetelés, ajtószigetelés javítás, felújítás

A nyílászáró szigetelések – főleg a régi, korszerűtlen darabok – idővel sajnos elöregednek, keménnyé válnak, elszakadhatnak. Amennyiben régi, elöregedett, meghibásodott ajtó- vagy ablakszigetelését meg szeretné javíttatni, vagy fel szeretné újíttatni, akkor kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!

Kedvező áron, rövid határidővel vállaljuk nyílászáró szigetelések bármilyen jellegű meghibásodásnak javítását, utólagos pótlását valamint a régi, elöregedett ablakszigetelés, ajtószigetelés részleges vagy teljes felújítását.

Beépített szilikon ablakszigetelés