Hasznos tanácsokJavítás, felújításRedőny tippek

Hőszigetelés javítása redőny felszerelésével

Az energiaárak emelkedésével az épületek homlokzati hőszigetelése elsődlegessé vált. A hőszigetelés javítása redőny felszerelésével még tovább fokozható, a különböző épületek (lakások, családi házak, üzletek, stb.) esetében.

Különösen olyan épületek hőszigetelésének javításakor van kiemelkedő jelentősége a különböző redőnyök felszerelésének ahol régi típusú, elavult, rosszul záró, huzatos nyílászárók (ablakok, ajtók) vannak. Az ilyen helyekre felszerelt redőnyökkel jelentős energia megtakarítás érhető el, ami látványosan meg fog látszódni a fűtés költségeken és a villanyszámlán. Ennek a megtakarításnak köszönhetően, gyakran rövid időn belül meg is térül a redőnyök felszerelésének költsége. A felszerelt redőnyök még az új és jól szigetelő nyílászáróknál is nagymértékben javíthatják az épületek hőszigetelését.

Redőnyök hőszigetelési tulajdonságai és lehetőségei

Az általunk készített és forgalmazott műanyag redőny, alumínium redőny és fa redőny mindegyik típusa kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A redőnyök szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhetők. Lehetőség szerint választhat a külső tokos, a belső tokos és vakolható tokos kivitelű redőnytípusok közül.

A redőnyök villanymotorral szerelt kivitelben is megrendelhetők. Ezek a motoros redőnyök automatikus vezérléssel is felszerelhetők. Ennek köszönhetően az előre beállított időpontokban, akkor is le illetve felhúzhatók, amikor nem tartózkodik senki az épületben. Például napközben a redőnyök automatikusan felhúzhatók illetve leengedhetők. Így nyáron ki tudjuk zárni a betűző nap sugarait, télen viszont be tudjuk engedni azokat, ezzel az aprónak tűnő dologgal is jelentős energia megtakarítást érhetünk el.