Fa redőny készítés

A fa redőny készítés, szerelés is cégünk tevékenységi körébe tartozik. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy megrendelőink, a lehető legkedvezőbb áron, a legjobb minőségű termékekhez jussanak hozzá.

Garancia

Az általunk készített és beszerelt új termékekre 1 év teljes körű garanciát vállalunk.

Egyedi színek
Gazdag színválaszték áll az Ön rendelkezésre, amiből az egyéni igényei szerint választhat.
Egyedi méretek

Minden termékünket, pontos felmérés után, egyedi méretben, az Ön igényei szerint készítjük el.

Ingyenes felmérés, tanácsadás

Munkatársaink INGYENES helyszíni felméréssel és tanácsadással állnak leendő megrendelőink rendelkezésére Budapest területén, új termék megrendelése esetén.

Több mint 35 év tapasztalat

A több, mint három évtizednyi működésünk alatt rengeteg tapasztalatot, tudást, szakértelmet szereztünk és halmoztunk fel, amiből Ön is részesülhet.

Szakszerű tiszta, munka

Szakszerű munkavégzés mellett, a leginkább zaj-, kosz-, és rombolás mentes megoldást választjuk, a munka végeztével pedig rendet hagyunk magunk után.

Fa redőny készítés kedvező áron, kiváló minőségben, egyedi méretben, gazdag színválasztékban

A fából készült redőnyök a legrégebben gyártott redőnyfajták. Gyártásuk már több, mint 100 éve tart. Népszerűségük ma is töretlen, különösen a természetes anyagokat előnyben részesítők körében. Köszönhető ez a fa szinte utánozhatatlan természetes anyagának és szépségének. A fa redőnyök, anyaguknak köszönhetően, kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Nyári napokon a fából készült redőny kellemesen hűvös lakókörnyezetet biztosít. Télen viszont a kiváló hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően jelentős energia megtakarítást garantál.

Fa redőny felépítése, tulajdonságai

Fa redőny felépítése

A fa redőnyök leglátványosabb része a redőnypalást, ami az egyes redőnylécekből épül fel. A redőnylécek kizárólag jó minőségű, szárított, csomómentes fából készülnek. Az elkészült redőnyléceket fakonzerváló alapozóval kezeljük, amely védelmet nyújt a rovarok, a farontó gombák és a penész ellen. Ezt követően a megrendelő által kiválasztott tetszőleges színre festjük, pácoljuk a redőnyléceket, így azok hosszú ideig ellenállnak az időjárás viszontagságainak és az UV-sugárzásnak. Száradás után a redőnylécek egymáshoz rögzítése acél lamellákkal történik, felső egyharmadában gurtni rögzítéssel. Az acél lamelláknak köszönhetően a redőnylécek egymástól lévő távolsága nagymérvű szellőztetést biztosít.

A redőnypalást egy tengelyhez van rögzítve, aminek segítségével fel-le mozgatható, valamint a feltekert redőnypalást tárolására is szolgál. A redőnyök tengelye fémből készül, ami golyóscsapágyakkal van ellátva, ezért a működtetésük rendkívül könnyű és csendes. Ellentétben a régi, elavult fából készült redőnyöknél alkalmazott vassal erősített, csapágy nélküli, fa tengelyes redőnyökkel.

A redőnypalást megvezetését szolgáló lefutó szerkezet (vezetősín) „U” alakú acélból vagy alumíniumból készül, ami a megrendelő által kiválasztott színre festhető.

A redőnyök anyagából adódóan (a redőnylécek mérete miatt a feltekert redőnypalást elég nagy helyet igényel) viszonylag nagyméretű redőnytokra van szükség szerelésekor. Ezért kizárólag olyan nyílászárókra (ablakra, ajtóra) szerelhető fel, ahol a falba előre kialakított, beépített belső redőnytok van. Vagy pedig egy esetleges felújításkor, illetve építkezéskor a falba beépítik a fa redőnyökhöz szükséges redőnytokot.

Fa redőnyök, mozgatása, ,működtetése

A beépített fa redőnyök működtetése megoldható kézi- vagy motoros meghajtással is. A villanymotorral szerelt változatok, igény szerint, működtethetők hagyományos kapcsolóval vagy távirányítóval is.

Fa redőnyök ára, tartóssága

A fából készült redőnyök ára az alumínium redőnyök vagy műanyag redőnyök áránál magasabb, viszont természetes szépsége szinte utánozhatatlan. Valamint fontos megjegyezni, hogy rendszeres, szakszerű karbantartás mellett a fából készült redőnyök élettartama elérheti akár a 80-100 évet is.

Fa redőny színek

Redőny színminták

A fa redőnyök leglátványosabb és legszembetűnőbb része a redőnypalást, ami az egyes redőnylécekből épül fel. Ezeknek a redőnyléceknek a színét, természetesen a saját igényei szerint, több rendelkezésre álló szín közül választhatja ki.

Az oldalon megtekinthető fa redőny színminták csak tájékoztató jellegűek és nem tartalmazzák az összes választható színt. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kijelzőn megjelenő színek a különböző egyedi színbeállítások miatt eltérőek lehetnek! Megrendeléskor, személyesen kiválaszthatja a legmegfelelőbb redőnyszínt a teljes színválasztékot tartalmazó katalógusunkból.

Redőny szerelés, javítás, felújítás

A redőnyök – főleg az idősebb darabok – időnként sajnos meghibásodnak, elromlanak. Ezeknek a hibáknak egy része házilag egyszerűen megjavítható, de a legtöbb esetben szakember szükséges a javításukhoz.

Amennyiben régi, elavult, meghibásodott redőnyét meg szeretné javíttatni, vagy fel szeretné újíttatni, akkor kérem, forduljon hozzánk bizalommal! Rövid határidővel vállaljuk redőnyök bármilyen jellegű meghibásodásnak javítását (gurtni csere, palást csere, stb.), valamint a régi, elavult redőnyök részleges vagy teljes felújítását.

Redőny szerelés, javítás, felújítás

Kérjük, tekintse meg egyéb redőny termékeinket is!