Szúnyogháló készítés, szerelés

A szúnyogháló (rovarháló) készítés, szerelés is cégünk tevékenységi körébe tartozik. Termékeinket kiváló minőségű alapanyagokból, megrendelőink igénye szerint, egyedi méretben és színben készítjük. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy megrendelőink, a lehető legkedvezőbb áron, a legjobb minőségű termékekhez jussanak hozzá.

Garancia

Az általunk készített és beszerelt új termékekre 1 év teljes körű garanciát vállalunk.

Több mint 35 év tapasztalat
A több, mint három évtized alatt rengeteg tapasztalatot, tudást, szakértelmet halmoztunk fel.
Egyedi méretek

Minden termékünket, pontos felmérés után, egyedi méretben, az Ön igényei szerint készítjük el.

Ingyenes felmérés, tanácsadás

INGYENES helyszíni felméréssel és tanácsadással állunk leendő megrendelőink rendelkezésére Budapest területén, új termék megrendelése esetén.

Szakszerű tiszta, munka

Szakszerű munkavégzés mellett, a leginkább zaj-, kosz-, és rombolásmentes megoldást választjuk, a munka végeztével pedig rendet hagyunk magunk után.

Szúnyogháló készítés kedvező áron, kiváló minőségben, egyedi méretben, gazdag választékban

Az általunk készített szúnyoghálók felszerelhetők szinte bármilyen műanyag-, vagy fa nyílászáróra (ajtóra, ablakra, tetőtéri ablakra, teraszajtóra, stb.). A különböző szúnyoghálók biztonságosan távol tartják a nemkívánatos rovarokat, viszont szabad kilátást és szellőzést biztosítanak.

A szúnyoghálók, vagy más néven rovarhálók használatával a szúnyogokon kívül rengeteg más nemkívánatos élőlényt is távol tarthatunk otthonainktól. Ugyanis a szúnyoghálók kiválóan alkalmasak a különböző, nem kívánatos mászó- és repülő rovarok (poloska, légy, bögöly, darázs, méh, molylepke, stb.) vagy pókok távol tartására is. A felszerelt rovarhálók távol tartják az eltévedt madarakat, denevéreket, valamint használatukkal meggátolható a kistestű emlősök - macskák, nyestek, rágcsálók (egér, patkány) - otthonainkba való bejutása is.

Szúnyogháló redőnnyel együtt

Új redőny megrendelése esetén lehetősége van rá, hogy szúnyoghálót is kérjen a redőnnyel együtt kombináltan. Természetesen, az esetlegesen már meglévő redőnyökre utólagosan is felszerelhetők a szúnyoghálók a szükséges átalakítások után. Szúnyogháló kínálatunkból igény szerint választhat a fixen rögzített, nem nyitható-, vagy a nyitható - úgynevezett „Mobil” - szúnyoghálók közül.

A szúnyoghálók (rovarhálók) anyaga

A szúnyoghálók (rovarhálók) anyaga kiváló minőségű, UV-sugárzás ellenálló és időjárásálló anyagokból készül. A szúnyoghálókeret anyaga lehet műanyag vagy alumínium. A háló anyaga pedig üvegszál erősítésű műanyag. A háló apró lyukméretének köszönhetően biztonságosan távol tartja a különböző rovarokat.

Cicaháló

Amennyiben kistestű házi kedvencek - macska, kutya, stb. - is előfordulnak az otthonában, akkor esetleg masszívabb, erősebb felépítésű, cica-biztos szúnyoghálót vagy más néven cicahálót is választhat.

Általunk készített és forgalmazott szúnyogháló típusok

Fix keretes szúnyogháló (nem nyitható)

Kedvező ára és egyszerűsége miatt a fix keretes szúnyogháló (rovarháló) az egyik legkedveltebb és legelterjedtebb szúnyoghálótípus. Szinte bármilyen ablakra felszerelhető. A fix keretes szúnyogháló rögzíthető közvetlenül az ablak tokjára vagy a már esetlegesen meglévő redőnyre, valamint új redőny megrendelésekor lehetősége van a szúnyoghálóval kombinált típust is választani. Felszerelésekor a szúnyogháló-keretet több ponton, csavarokkal, biztonságosan, fixen rögzítjük. Így a felszerelt szúnyoghálót nem lehet, majd nyitni és zárni, hanem csakis a rögzítő csavarok oldása után lehet eltávolítani a nyílászáróról. A beszerelt fix keretes szúnyogháló állandó karbantartást nem igényel, langyos mosószeres vízzel könnyen tisztítható.

Fix keretes szúnyogháló felépítése, anyaga

A fix keretes szúnyogháló felépítése rendkívül egyszerű. Egy keretből és a keretbe rögzített hálóból, valamint a rögzítésre használt kiegészítőkből épül fel. Ennél a típusnál a szúnyoghálókeret anyaga igény szerint lehet műanyag vagy alumínium. A műanyag szúnyoghálókeret kizárólag fehér és sötétbarna színben elérhető. Az alumínium szúnyoghálókeret alapszíne fehér, de igény szerint a RAL-színskálában megtalálható bármilyen színre átfesthető.

A háló anyaga kiváló minőségű, UV-sugárzás ellenálló, üvegszál erősítésű műanyagból készül, ami rendkívül tartós és jól ellenáll az időjárás viszontagságainak is. A háló kizárólag szürke színben elérhető.

Mobil (Rolós) szúnyogháló

A mobil vagy rolós szúnyogháló az egyik legkedveltebb rovarhálótípus. A fix keretes szúnyoghálókkal szemben az a legnagyobb előnye, hogy egyszerűen és könnyedén nyitható illetve zárható. Nyitáskor a háló egy rugós mechanizmus segítségével egy kisméretű tokban (45 mm) elhelyezett tengelyre tekeredik fel. Így az ablakokon akadálytalanul ki lehet hajolni és az ajtók átjárhatósága szabaddá válik. Zárása után viszont a mobil szúnyogháló biztonságosan távol tartja a különböző rovarokat.

A rolós szúnyogháló felszerelhető közvetlenül a nyílászárók (ablak, ajtó) tokjára vagy a már esetlegesen meglévő redőnyre, valamint új redőny készítésekor a redőny tokjába beépítve, úgynevezett kombi kivitelben is (csak alumínium redőny és új típusú műanyag redőny esetében lehetséges).

A mobil vagy rolós szúnyoghálókból létezik függőleges irányban, fentről-lefelé húzható változat, amit elsősorban ablakokra ajánlott felszerelni, valamint létezik a vízszintes irányban, oldalra elhúzható változat, amit leginkább különböző ajtókra (bejárati ajtóra, erkélyajtóra) ajánlott használni.

A mobil vagy rolós szúnyogháló fő előnye, hogy könnyen és egyszerűen nyitható illetve zárható, valamint nyitott állapotban igen kis helyet foglal, így még szűk helyen (például egy kisebb erkélyen) sem akadályozza számottevően a mozgást. A beszerelt mobil (rolós) szúnyoghálók állandó karbantartást nem igényelnek, langyos mosószeres vízzel könnyen tisztíthatók.

Mobil (Rolós) szúnyogháló felépítése, anyaga

A mobil vagy rolós szúnyoghálók szinte minden lényeges része - a tok, a tengely, a háló lefutó rendszere - kiváló minőségű, rendkívül tartós alumíniumból készül.
A tok és a lefutó rendszer (vezetősín) alapszíne fehér, de igény szerint a RAL-színskálában megtalálható bármilyen színre átfesthető.

A háló lefutó rendszerének belsejében (vezetősínben) egy szőrős betét található, aminek köszönhetően a háló és a vezetősín találkozásánál nem keletkezhetnek rések és a szúnyogháló tökéletesen kizárja a különböző rovarokat.

A háló apró lyukméretének köszönhetően biztonságosan távol tartja a különböző rovarokat. Anyaga kiváló minőségű, UV-sugárzás ellenálló, üvegszál erősítésű műanyagból készül, ami rendkívül tartós és jól ellenáll az időjárás viszontagságainak is. A háló kizárólag szürke színben elérhető.

A záráskor elhúzott hálók rögzítése

A függőlegesen mozgó változatnál a háló rögzítése egy alsó akasztóprofilba történő beakasztással történik. A vízszintesen elhúzható változatnál a háló rögzítése pedig a háló teljes magasságában elhelyezett mágneses rögzítő-berendezéssel történik.

Pliszé szúnyogháló

A pliszé szúnyogháló teljesen újszerű és más rendszerű, mint a többi szúnyoghálótípus. Nevét a hálón pliszírozással kialakított éles hajtásokról kapta. A pliszé szúnyogháló nyitásakor és zárásakor, a háló harmonikaszerűen összezáródik, illetve szétnyílik. Kimagasló tartósság, egyszerű, könnyű kezelhetőség és kis méretek jellemzik. Kis méretének köszönhetően nem kell hozzá még tokot sem készíteni, mint például a mobil vagy rolós szúnyoghálókhoz.

A pliszé szúnyoghálók szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhetők. A kimondottan nagyméretű ablakok, teraszajtók, erkélyajtók szúnyoghálóval történő ellátására is alkalmasak. A felszerelt pliszé szúnyoghálók állandó karbantartást nem igényelnek, langyos mosószeres vízzel könnyen tisztíthatók.

Pliszé szúnyogháló felépítése, anyaga

A pliszé szúnyogháló kerete kiváló minőségű, erős és tartós alumíniumból készül. A keretben futó zsinór segítségével rögzíthető illetve mozgatható a háló. A keret alap kivitelben fehér és sötétbarna színben elérhető, de igény szerint a RAL-színskálában található bármilyen színben megrendelhető.

A háló anyaga kiváló minőségű, UV-sugárzás ellenálló, üvegszál erősítésű műanyagból készül, ami rendkívül tartós és jól ellenáll az időjárás viszontagságainak is. A háló kizárólag fekete színben elérhető. Apró lyukméretének köszönhetően biztonságosan távol tartja a különböző rovarokat. A háló anyaga jóval erősebb és vastagabb, mint más szúnyoghálótípusnál. Így a rovarok távol tartásán kívül a pliszé szúnyogháló (rovarháló) kiválóan alkalmas még a kis házi kedvencek (cicák, kistestű kutyák, hörcsögök, stb.) kordában tartására is. Elkerülhető vele, hogy a kis kedvencek kiszökjenek vagy rosszabb esetben az emeleti lakások erkélyéről, ablakaiból lezuhanjanak.

Eltolható szúnyogháló

Az eltolható szúnyogháló egyszerűen és könnyedén nyitható illetve zárható. A tolóajtó nyitásakor illetve zárásakor a beépített vezetősínek között vízszintes irányban - jobbra vagy balra - eltolható. A tolóajtó kinyitása után a nyílászáró szabadon átjárhatóvá válik, viszont bezárása után biztonságosan távol tartja a különböző rovarokat.

Az eltolható szúnyoghálókat kizárólag olyan ablakra vagy ajtóra lehet felszerelni, ahol van elegendő hely a nyílászáró mellett arra, hogy a szúnyoghálót vízszintes irányban - balra vagy jobbra - el lehessen húzni illetve tolni. Ilyen lehetőség többnyire dupla szárnyas bejárati ajtók, erkélyajtók, teraszajtók esetében fordul elő.

Eltolható szúnyogháló felépítése, anyaga

Az eltolható szúnyoghálóajtók kerete erős és tartós alumíniumból készül. A keret alap kivitelben fehér és sötétbarna színben elérhető, de igény szerint a RAL-színskálában található bármilyen színben megrendelhető.

A háló anyaga kiváló minőségű, UV-sugárzás ellenálló, üvegszál erősítésű műanyagból készül, ami rendkívül tartós és jól ellenáll az időjárás viszontagságainak is. A háló kizárólag szürke színben elérhető. Apró lyukméretének köszönhetően biztonságosan távol tartja a különböző rovarokat. A felszerelt eltolható szúnyoghálók állandó karbantartást nem igényelnek, langyos mosószeres vízzel könnyen tisztíthatóak.

Cicaháló (Macskaháló)

Ezek a szúnyoghálók a hagyományos hálóktól eltérően jóval erősebb és vastagabb anyagból készülnek. A cicaháló vagy macskaháló használatával elkerülhető, hogy a lakásban tartott cicák, kistestű kutyák, hörcsögök és más házi kedvencek kiszökjenek vagy rosszabb esetben egy emeleti lakásból kiessenek. Természetesen a cicaháló a kilátást és a szellőzést nem gátolja, valamint apró lyukméretének köszönhetően biztonságosan távol tartja a különböző rovarokat is.

Zsanéros szúnyogháló ajtók

A zsanéros, vagyis nyíló szúnyogháló ajtók készítésével és értékesítésével is foglalkozunk. A zsanéros szúnyogháló ajtók kerete erős és tartós alumíniumból készül. A keret alap kivitelben fehér és sötétbarna színben elérhető, de igény szerint a RAL-színskálában található bármilyen színben megrendelhető. Az ajtókat rugós zsanérral szereljük, így azok nyitás után, a rugós mechanizmusnak köszönhetően, maguktól visszazáródnak a nyílászáró keretére.

A háló anyaga kiváló minőségű, UV-sugárzás ellenálló, üvegszál erősítésű műanyagból készül, ami rendkívül tartós és jól ellenáll az időjárás viszontagságainak is. A háló kizárólag szürke színben elérhető. Apró lyukméretének köszönhetően biztonságosan távol tartja a különböző rovarokat.

Szúnyogháló szerelés, javítás, felújítás

A szúnyoghálók – főleg az idősebb darabok – időnként sajnos meghibásodnak, elromlanak. Ezeknek a hibáknak egy része házilag egyszerűen megjavítható, de a legtöbb esetben szakember szükséges a javításukhoz.

Amennyiben régi, elavult, meghibásodott vagy sérült szúnyoghálóját meg szeretné javíttatni, vagy fel szeretné újíttatni, akkor kérjük, forduljon hozzánk bizalommal! Kedvező áron, rövid határidővel vállaljuk szúnyoghálók bármilyen jellegű meghibásodásának javítását (szúnyoghálókeret javítás, háló csere, stb.), valamint a régi, elavult esetleg sérült szúnyoghálók részleges vagy teljes felújítását.

Szúnyogháló javítás, felújítás